Heeft u nog geen account? Vul dan hieronder uw KVK-nummer en bedrijfsnaam in en zie direct onze standaard groothandelsprijzen.

Over ICOB

Het onstaan van ICOB

ICOB werd in 1964 opgericht door een aantal boekhandels en staat voor Inkoop Coöperatie van Boeken. ICOB hield zich bezig met inkoop en promotie van fondsrestanten ten behoeve van erkende boekverkopers. Dit moest de positie van de boekhandel versterken ten opzichte van nieuwe marktpartijen, zoals boekenclubs.

Gaandeweg groeide de behoefte naar het aanbieden van een eigen assortiment. Hierop werd de imprint Atrium in 1970 opgericht. Sinds die tijd zijn een groot aantal geïllustreerde boeken met uitgegeven, van groot tot klein, bijzonder of heel gewoon. Daarbij is de opzet altijd geweest een kwalitatief goede uitgave tegen een voordelige prijs te produceren.

Het ICOB van nu

ICOB is niet alleen een groothandel, maar ook uitgever en distributeur van kwaliteitsboeken en biedt een groot assortiment titels aan in elk genre.

ICOB verzorgt de exclusieve distributie van Parragon, Ullman en Atrium, hierdoor heeft ICOB een groot assortiment kwaliteitsboeken.

Parragon

ICOB werkt zeer nauw samen met Parragon, zij zijn de meest toonaangevende uitgever van geïllustreerde non-fictie boeken ter wereld. Hun ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding resulteert in de beste boeken voor een gunstige prijs. De voornaamste genres van Parragon zijn kinderboeken, kookboeken en algemeen informatieve uitgaven voor volwassenen.

Link: http://www.parragon.com

Atrium

Uitgever Atrium is ontstaan onder de vleugels van Icob B.V. De imprint Atrium ontstond omstreeks 1970 toen de behoefte groeide naar een eigen aanbod aan voordelig geprijsde algemene boeken. Sinds 1970 heeft Atrium een groot aantal grote, kleine bijzondere en gewone geïllustreerde boeken uitgegeven. Als leidraad geldt daarbij het streven om voordelige boeken van goede kwaliteit uit te geven. Dat kunnen boeken over kunst, architectuur of kunstgeschiedenis zijn, maar ook over tuinieren, koken en andere onderwerpen die het dagelijks leven betreffen.

Link: http://www.uitgeverijatrium.nl

H.F. Ullmann

Ullmann is een imprint van Tandem Verlag. Zij geven "high-class" boeken uit voor een redelijke prijs. De boeken van Ullmann zijn zeer gevarieerd en altijd van de beste kwaliteit.

Ramsj

U kunt ook bij ICOB terecht voor de mooiste ramsjboeken. ICOB heeft vele titels voor zeer scherpe prijzen. Ramsjboeken zijn nieuwe boeken die verkocht worden met kortingen tot 80%! Ramsjboeken zijn vooral te krijgen in de volgende genres: kookboeken, gezondheid, hobby, natuur, alternatieve en kinderboeken.

Sinds een paar jaar is ICOB niet langer van de boekhandel, maar voor de boekhandel.